Botosani | Sanse mari ca managerul Spitalului Județean Botoșani sa demisioneze maine, in urma mortii primarului din Vorniceni

spitalul botosani

Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean Botoșani, își va prezenta luni demisia ca urmare a scandalului izbucnit la secția Săveni acolo unde joi după amiază a murit Toader Leampăr, primarul comunei Vorniceni.

Surse apropiate conducerii Consiliului Județean au confirmat că Livia Mihalache va demisiona în cursul zilei de luni și că managerul Spitalului Județean și-a pierdut susținerea președintelui CJ și a unor parlamentari PSD.

Livia Mihalache conduce Spitalul Județean Botoșani de aproape un an. După vreo 11 luni de interimat, a participat la concurs și a devenit manager cu acte în regulă. Mandatul de manager era pe durata a patru ani dar se va încheia după mai puțin de o lună din cauza scandalului izbucnit la secția Săveni a Spitalului Județean.

Joi după amiază, Toader Leampăr, primarul comunei Vorniceni, s-a prezentat la unitatea medicală din Săveni, acuzând probleme cardiace. Cum nu era niciun medic în acel moment, a fost examinat de o asistentă care a decis că nu are nicio problemă gravă și că poate pleca liniștit acasă. La scurt timp, Toader Leampăr a căzut pe scările unității medicale și a murit.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a trimis un control la unitatea medicală din Botoșani și a declarat:Din punctul meu de vedere, este o lipsă crasă de organizare, de depășire de atribuții. Trebuie să ai o gardă, acolo unde ai activitate medicală. Vom verifica și dacă au fost posturi scoase la concurs, dacă ne plângem de lipsă de medici. Nu poate să vină ministerul să facă ordine în organizarea unui spital. Există factori de răspundere care trebuie să facă aceste lucruri. Cu siguranță vinovații vor fi pedepsiți”.

De asemenea, Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean, a precizat că a trimis corpul de control la Spitalul Județean și așteaptă un raport. Contactat în această după amiază, Dorin Birta a precizat că nu a avut nicio discuție cu managerul Spitalului Județean.

„Nu am avut discuții cu managerul spitalului. Am trimis corpul de control, aștept raportul și vedem ce măsuri vom lua”, a precizat Dorin Birta.

După această tragedie, primarul orașului Săveni și inclusiv lideri PSD Botoșani au cerut demisia managerului Spitalului Județean Botoșani.

Sursa: btonline.ro