Botosani | S-a imprumutat la banca pentru a-i duce in excursie pe elevii nevoiasi

vasile postolachi

Despre Palatul Culturii din Iasi sau Cetatea Neamtului, multi copii au citit doar in carti. Visul lor de a vizita aceste obiective istorice s-a transformat in realitatea cu ajutorul lui Vasile Postolachi, un tanar profesor de religie din Radauti Prut. Acesta si-a pus la bataie economiile, a donat bursa de la doctorat si s-a imprumutat din banca pentru a organiza o excursie pentru copiii din Radauti Prut, Basarabia si cateva sate romanesti din Ucraina.

„Era anul 2018, un an cu mare însemnătate. Am dorit să-i implicăm simbolic şi pe românii din Ucraina şi Basarabia alături de cei din Rădăuţi Prut într-o excursie comună. Ideea exista, reuşisem să obţinem toate acordurile. Exista o singură problemă: nu aveam bani…„Stăteam şi mă uitam efectiv în gol. Nu ştiam cum să fac în momentele acelea. M-am rugat lui Dumnezeu. Nu a trecut mult timp şi a sunat providenţial decanul Facultăţii de Teologie Catolică din Spania. M-a întrebat ce fac. I-am explicat situaţia. După ce a închis telefonul mi-a trimis 1.300 de euro. A fost ajutorul lui Dumnezeu“, a spus Vasile Postolachi, pentru Adevarul.

Acesta nu a fost singurul gest al tanarului profesor. Tot anul trecut, Vasile Postolachi a reusit sa stranga din donatii peste 1500 carti pentru copiii din Basarabia.