Botosani | S-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa dupa decesul unui pacient la Spitalul Judetean

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a preluat un dosar penal privind infracţiunile de „ucidere din culpă” şi „zădărnicirea combaterii bolilor”, referitor la sesizarea unei persoane al cărei tată a decedat la data de 13.04.2020 la Spitalul Judeţean „Mavromati” Botoşani, existând suspiciunea că fusese infectat cu virusul COVID-19 cu prilejul unei internări anterioare, ca urmare a nerespectării, de către cadrele medicale, a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase.

De asemenea, intr-un alt dosar sunt cercetate două persoane care au părăsit fără drept centrul de carantină amenajat în cadrul campusului Liceului „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din loc. Vorona, jud. Botoşani.

Parchetul mai are in lucru un dosar privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, referitor la o persoană care a fost depistată pe raza localităţii Baisa, jud. Botoşani, rezultând că a părăsit în mod nejustificat zona de carantină instituită în localitatea de domiciliu (oraş Salcea, jud. Suceava).  

Parchetul mai instrumenteaza un dosar privind infracţiunile de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, „uz de fals” şi „zădărnicirea combaterii bolilor”, referitor la o persoană care a fost depistată pe raza localităţii Baisa, jud. Botoşani şi care părăsise în mod nejustificat zona de carantină instituită în localitatea de domiciliu (oraş Salcea, jud. Suceava), folosindu-se de o adeverinţă eliberată de angajator falsă

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!