Botosani | Proiect de 8 milioane de euro pentru modernizarea Stațiunii de Cercetare Popăuți

statiunea-popauti-3

În aproximativ trei ani, Stațiunea Popăuți ar putea fi cea mai modernă unitate de cercetare în domeniul agricol din România. Cu aproximativ 8 milioane de euro se vor moderniza toate clădirile și se vor dota laboratoarele cu aparatură de ultimă generație.

După ce a scăpat de datoriile istorice și a achiziționat utilaje agricole de câteva milioane de euro, Stațiunea de Cercetare Popăuți trece într-o nouă etapă de dezvoltare. Ionică Nechifor, directorul acestei instituții, spune că a făcut primii pași pentru obținerea unei finanțări în valoare de 8 milioane de euro, necesare modernizării stațiunii.

„Anul acesta, depunem proiectul de reabilitare a Stațiunii de Cercetare Popăuți. Am trecut de prima etapă care înseamnă studiul de fezabilitate, intabulări și celelalte studii. Am încheiat toți acești pași și urmează să depunem documentațiile atât la Academia de Științe Agricole și Silvice (ASAS) cât și la Ministerul Agriculturii, pentru a obține finanțarea. Este vorba de un proiect în valoare de aproximativ 8 milioane de euro, pentru reabilitare tuturor clădirilor și dotarea cu tot ce înseamnă aparatură modernă. Tot în acest proiect am prins și acel punct de sacrificare, plus un centru de colectare și prelucrare a laptelui. Noi am făcut o serie de lucrări din veniturile proprii dar a apărut această oportunitate și îl vom finaliza și dota prin acest proiect. Eu sper să realizăm lucrările anul acesta iar din 2023 să fie funcțional”, a spus Ionică Nechifor.