Botoșani | Profesorul acuzat de abuz sexual și-a luat concediu fără plată

scoala

Profesorul de la Liceul Teoretic Șefan Luchian din Ștefănești, acuzat că a abuzat sexual un elev de 15 ani și-a luat concediu fără plată până la finalizarea anchetei Poliției. În acest timp, conducerea liceului și Inspectoratul Școlar Județean nu vor demara anchete proprii. În schimb, profesorii liceului din Ștefănești vor intra într-un program de consiliere pentru ca sunt în stare de șoc. Culmea, dar elevul abuzat nu beneficiază de același tratament.

Profesorul de agricultură de la Liceul din Ștefănești, care a fost acuzat de rudele unui elev ca l-ar fi abuzat sexual a intrat în concediu fără plată de cel puțin 1 an.

„La nivelul unităţii noi nu avem o sesizare în acest caz. Nu avem cum să facem noi o comisie de disciplină, având în vedere că este în atenţia poliţiei, lăsăm poliţia să îşi facă treaba. În consiliul de administraţie i s-a aprobat domnului profesor cererea de concediu fără plată până la rezolvarea situației ca atare”, Veronica Chiaburu, directorul Liceul Teoretic „Ștefan D. Luchian Ștefănești”.

Nici Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Botoșani nu va efectua o anchetă în acest caz.

„Inspectoratul de Poliţie efectuează o anchetă, în urma celor sesizate direct la dumnealor şi nu la Inspectoratul Şcolar sau la liceu. În ce priveşte posibilităţile noastre de a investiga acest caz, acestea sunt foarte reduse, întrucât cadrul didactic, începând de astăzi (nr. – ieri) are contractul de muncă suspendat la cerere, fără plată. Nu am cum să verific dacă au mai fost fapte similare”, a declarat Ada Macovei, Inspector General al ISJ Botoșani.

Profesorii liceului din Ștefănești vor fi consiliați întrucât au fost șocați după acest caz. În același timp, Poliția continuă ancheta.