Botoșani | Primele cazuri de infectare cu tulpina Delta a noului coronavirus în Botoșani

coronavirus-sursa-wikipedia

Tulpina Delta a noului coronavirus a ajuns şi în judeţul Botoşani, unde s-au înregistrat trei cazuri de infectare.

Trei botoşăneni au fost confirmaţi cu tulpina Delta a noului coronavirus. Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, celor trei le-au fost prelevate probe, care au fost trimise la un laborator de secvenţiere, în care se poate izola exact tulpina dominantă de coronavirus. „Am primit rezultatele în cazul celor trei pacienţi cu suspiciunea de tulpină Delta a noului coronavirus. La toţi trei suspiciunea s-a confirmat”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al DSP Botoşani.

Este vorba despre o femeie de 73 de ani din zona Dorohoi, care a fost transferată la Spitalul Judeţean, după ce starea ei s-a agravat, dar şi despre o tânără de 28 de ani, testată la internarea în maternitate.

Cel de-al treilea pozitiv a fost depistat în privinţa unei persoane care a fost contact al unuia dintre primele cazuri.

Acestea sunt primele trei cazuri cu tulpina Delta a virusului în judeţul Botoşani. Potrivit şefei DSP, şansele ca virusul să se răspândească de la cei trei sunt aproape de zero, pentru că persoanele fie erau deja în izolare, fie au fost ulterior izolate imediat şi nu sunt alte persoane de contact.