Botosani / Primarii se revoltă împotriva majorării prețului la gunoi

sedinta-primari-800x600

În municipiul Botoșani, șefii Urban Serv fac ce vor deoarece beneficiază de sprijinul majorității din Consiliul Local. În schimb, la nivelul județului lucrurile stau total diferit. Primarii de comune nu sunt dispuși să accepte sumele uriașe pentru colectarea și transportul gunoiului.

Mai mulți primari din județul Botoșani s-au adunat astăzi la Prefectură, la o întâlnire cu reprezentații Consiliului Județean, asociației Ecoproces și Urban Serv. Este vorba de primarii din zona patru a județului, acolo unde operează Urban Serv. Aceștia au spus că sunt de acord cu o majorare dar nu la nivelul propus. Cea mai vocala a fost Aneta Gireada, primarul comunei Mihai Eminescu. Ea a afirmat că o familie cu patru persoane va plăti anul acesta 360 de lei la salubrizare și 100 de lei la impozitul pe teren și casă.

„Această creștere ar trebui să fie de bun simț. Operatorul a câștigat această licitație cu un preț extraordinar de mic. Asta este. Am avut anul trecut 3,69 lei pe persoană. Anul ăsta îl am 7,4 lei. Am făcut o simulare și nu acopăr din încasări. Iar trebuie să pun bani din bugetul local. Anul trecut, comuna Mihai Eminescu a plătit pentru salubrizare 600.000 lei. Înseamnă colectare, depozitare la Stăuceni și fondul de dezvoltare care este colosal”, a spus Aneta Gireadă.

Majorarea propusă era de la 67,87 lei pe tonă la 114,77 lei pe tonă, pe motiv că s-au mărit salariile și a crescut prețul combustibilului și al energiei. Chiar dacă vicepreședintele CJ și reprezentantul Ecoproces au făcut tot posibilul să-i convingă pe primarii PNL să voteze această majorare, hotărârea nu a trecut.

Sursa: btonline.ro