Botoșani | Primăria preia semafoarele din municipiu și modifică timpii

foto_semafor

Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) nu va mai avea în administrare  semafoarele din municipiul Botoşani. „Am transmis colegilor să-mi pregătească documentele astfel încât gestiunea semafoarelor din municipiul Botoșani să nu mai fie făcută de către DSPSA, ci să fie transferată la Compartimentul transporturi al Primăriei, din subordinea Direcției Edilitare, ceea ce mi se pare foarte firesc”, a declarat Cosmin Andrei.

Voi veni cu o Hotărâre de Consiliu Local astfel încât Primăria să gestioneze semafoarele, să nu mai fie la DSPSA, care oricum nu le gestionează, face externalizare de servicii prin licitație. La următoarea licitație, voi trece în caietul de sarcini niște timpi de reacție foarte scurți, astfel încât să nu mai avem la Botoșani semafoare nefuncționale mai mult de 24 de ore, dacă sunt defecțiuni”, a anunţat  primarul municipiului Botoșani.

Primarul intenționează să modifice și timpii la semafoare.

Intenționez, de asemenea, să modific timpii de funcționare ai semafoarelor astfel încât să nu mai intre pe funcționare intermitentă decât mult mai târziu, pentru că au crescut valorile de trafic și în timpul zilei se circulă în mod normal, fără funcționare pe galben intermitent și să prelungesc această funcționare până pe la ora 20:00 chiar 21:00, în funcţie de intersecţie”, Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.