Botosani | Preotii rugati sa se implice in vaccinarea anti-Covid-19

Preotii din Botosani au fost solicitati sa intervina in procesul de vaccinare anti-Covid-19. Autoritatile vor ca preotii sa le explica enoriasilor beneficiile serului de vaccinare si a imunizarii in fata virusului covid-19. Fetele bisericesti vor avea ocazia sa se vaccineze in cea de-a doua etapa, cand li se va permite accesul pe platforma de programare.

Sefa Directiei de Sanatate Publica, medicul Monica Adascalitei, a anuntat astazi ca influenta preotilor in randul populatiei este mare, iar un dialog cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane ar fi constructiv.  In acelasi timp, a mentionat ca vaccinarea este voluntara,  iar preotii vor avea rolul de a informa .  

dr. Monica Adascalitei – director DSP Botosani: „Consideram ca enoriasii sunt foarte apropiati de preotul paroh, dumnealor pot promova ideea provaccinarii. Vaccinarea nefiind obligatorie, lumea trebuie sa fie informata si asteptam si ajutorul bisericii„.

Preotii se vor inscrie pe platforma de vaccinare abia in cea de-a doua etapa. Deocamdata se urmareste imunizarea voluntara a personalului medical, fie ca lucreaza in unitatile Covid sau non-Covid.

Dan Nechifor – prefectul judetului Botosani: „Deocamdata suntem in prima etapa, pe care ar trebui sa o terminam pe 15 si 20 prima etapa de vaccinare. Noi am solicitat si am si primit 420 de doze de vaccin pe care credem ca le vom epuiza pana pe data de 6. Insemnand sa finalizam vaccinarea celor care au solicitat acest lucru. Pana la data in care vorbim s-au vaccinat 260 de cadre medicale„.

Vaccinarea este una voluntara, ceea ce insemana ca se poate inscrie pe lista oricine doreste

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!