Botoșani | Peste 1.000 de locuitori vor primi ajutor de încălzire pentru întreg sezonul rece

Direcția de Asistență Socială Botoșani a anunțat că un număr de 1.008 de botoșăneni vor beneficia de ajutor de încălzire pentru perioada noiembrie 2023 – martie 2024. Astfel, în această categorie intră persoanele care au depus cereri până la data de 20 noiembrie 2023. Ajutoarele acordate în funcție de sursa de încălzire a locuinței, respectiv gaze naturale 782 de beneficiari, lemne  207 de beneficiari și energie electrică  19 beneficiari.


La aprobarea ajutorului pentru încălzire, pragul maxim admis al veniturilor este de 1.386 de lei net de persoană, în cazul familiilor, respectiv de 2.053 de lei net în cazul persoanei singure.

Datele centralizate de DAS mai arată că 1.934 de botoșăneni vor primi supliment pentru energie, în vederea acoperirii unei părți din consumul energetic al gospodăriei, pe tot parcursul anului. Vor primi supliment pentru energie 782 de botoșăneni care își încălzesc locuințele cu aparate racordate la rețeaua de gaze naturale, 207 de botoșăneni care au sobe sau centrale pe lemne și 945 de botoșăneni care asigură confortul termic cu aparate electrice.


Potrivit reglementărilor legale, suplimentul pentru energie este 20 de lei lunar pentru cei care își încălzesc locuințele cu combustibili solizi sau petrolieri, 30 de lei lunar pentru beneficiarii care au surse de încălzire racordate la rețeaua electrică, respectiv 10 lei lunar pentru persoanele care au în locuințe centrale pe gaz.

DAS primește în continuare cereri pentru ajutoare de încălzire. Astfel, pentru cererile depuse după data de 20 noiembrie 2023, ajutorul va fi dat începând cu data de 1 a lunii următoare înregistrării cererii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *