Botoșani | Patru ucrainieni prinși în timp ce încercau să intre ilegal în România

refugiați

Ieri, patru bărbați, din Ucraina, au fost prinși de polițiștii de frontieră, care desfășurau o patrulă aeriană, în timp ce încercau să intre ilegal în România. Acesta este primul caz de acest fel din județul Botoșani.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi desfăşurau o misiune în sistem integrat cu o patrulă aeriană din cadrul IGA al MAI şi lucrători din cadrul IJJ Botoşani, au depistat patru cetăţeni ucraineni, care au încercat să intre ilegal în România.

Iniţial ucrainenii au fost monitorizaţi, iar ulterior elicopterul a aterizat, iar poliţiştii de frontieră i-au interceptat.

„În vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor colegii noştri i-au condus pe bărbaţi la sediul sectorului. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că  cei patru sunt cetăţeni ucraineni,  iar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, aceştia au solicitat acordarea unei forme de protecţie din partea statului român, ca urmare a faptului că sosesc dintr-o  zonă de conflict. Au fost demarate procedurile specifice, fiind anunţaţi reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări, pentru aplicarea măsurilor prevăzute în astfel de situaţii. Ulterior persoanele vor fi preluate, conform procedurilor în vigoare, de Centrul Regional de Cazare pentru Solicitanții de Azil din Rădăuți”, a transmis comisar şef de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoşani.

Reprezentanţii Poliţiei de Fronieră spuneau recent că au intenția să cumpere și drone.