Botoșani | Pacienți tot mai greu de salvat

ati terapie intensiva covid

foto: rohealthreview.

Peste 60% dintre pacienții Covid, din Botoșani, care au ajuns la terapie intensiva în valul patru al pandemiei au murit. Starea grava în care ajung cei care s-au infectat și agresivitatea virusului fac de cele mai multe ori imposibile eforturile cadrelor medicale. Acestea susțin că noul val este cu totul diferit de celelalte deoarece acum ajung pe secția de terapie intensivă pacienți relativ tineri, care așteaptă prea mult acasă până se hotărăsc să vină la spital.

Tot mai mulți tineri, fără alte boli, ajung pe secția de reanimare Covid în speranța că se vor face bine. Din păcate, mulți dintre ei nu mai supraviețuiesc acestei boli.

„Acest val este mai obositor și mai trist deoarece vedem oameni tot mai tineri care ajung la noi, care se pierd din păcate. Rămâne în urma lor o poveste tristă și mai trist este că, deși s-a zis că exista o variantă de a oferi protecție, ei nu au profitat de ea.”, a declarat Marinela Preda, asistent șef la secția de ATI a Spitalului Județean Botoșani.

Cel mai tânăr pacient decedat în Spitalul din Botoșani avea doar 24 de ani.

„Din păcate, din totalul de 123, 76 de pacienţi au fost declaraţi decedaţi. A fost un număr foarte mare de pacienţi ventilaţi. În celelalte valuri am avut pacienţi pe surse de oxigen, constienţi. Din păcate, în acest val, majoritatea au necesitat suport ventilator.”, a adăugat Marinela Preda.

În incercarea de a oferi șanse de supraviețuire tuturor pacienților, secția a fost mărită din nou fiind adaugate încă două paturi celor 15 existente. Chiar și așa, sunt încă mulți bolnavi aflați pe listele de așteptare pentru a ajunge pe aceasta secție.