Botosani | Operatorul de apă al județului amendat de comisarii Gărzii de Mediu

Principalul operator de apă al județului, Nova Apaserv, a fost amendat de către comisarii Gărzii de Mediu, cu suma de 30.000 de lei.

Astfel, de Ziua Mondială a Apei, comisarii au fost în teren pentru a verifica modul de funcţionare a staţiilor de epurare şi respectarea condiţiilor de calitate a apelor uzate evacuate în emisare.

Acestia au efectuat un control neplanificat și au sancționat operatorul Nova Apaserv pentru lipsă autorizație de mediu.

Menționăm cădesfășurarea activităților existente și începerea activităților noi cu posibil impact semnificativ asupra mediului se realizează numai în baza autorizației de mediu, conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului. Conform OUG 195/2005 privind protecția mediului Art. 14 (2) Funcţionarea fără autorizaţie de mediu este interzisă pentru activităţile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecţiei mediului. Totodată, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului Art. 16 alin (21) Autorizaţia de mediu şi autorizaţia integrată de mediu îşi păstrează valabilitatea pe toată perioada în care beneficiarii lor obţin viza anuală.” au spus reprezentanții Gărzii de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *