Botosani | O substatie de ambulanta inaugurata la Ripiceni

substatie ambulante

Substația de Ambulanță Ripiceni va deservi locuitorii din Ripiceni, Manoleasa, Dângeni, Mihălășeni, adică 15 mii de persoane pe o rază de aproximativ 300 de kilometri pătrați, adică 6% din suprafața județului. A șaptea substație a Serviciului de Ambulanță Județean Botoșani, cea de la Ripiceni, a devenit operațională.

Ca și substația de la Lunca, cea de la Ripiceni a fost înființată în urma demersurilor susținute la Ministerul Sănătății.

„Împreună cu echipa de conducere a Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani – coordonată de medicul Eduard Gurau, cu ministrul Muncii, Marius Constantin Budai cu parlamentarii social-democrați și cu primarul Gabriel Talef, de viceprimarul Elena Cristian, am reușit să convingem autoritățile guvernamentale de oportunitatea și necesitatea înființării acestei substații, care deservește patru comune: Ripiceni, Manoleasa, Mihălășeni și Dângeni.

Cele două substații de ambulanță, Lunca și Ripiceni, sunt singurele la nivel național care au primit aprobare pentru înființare din partea autorităților guvernamentale. În prezent, în județul Botosani exista stația centrală din Botoșani și substații la: Dorohoi, Săveni, Darabani, Flămânzi, Trușești, Lunca și Ripiceni.