Botosani | O primărie din județul Botoșani negociază predarea sistemului de apă către operatorii din Iași și Suceava

proiect-apa-vf-campului

Mai mulți primari din județul Botoșani s-au săturat să tot aștepte ca Nova Apaserv să le preia sistemele de apă și canalizare făcute cu fonduri europene sau guvernamentale și au decis să negocieze cu companiile din județele vecine, mentioneaza Botosani Online.

În ultimii ani, Primăria comunei Vf. Câmpului a obținut finanțări și a realizat un sistem de alimentare cu apă în două sate. Anul viitor, va mai demara un proiect de extindere a sistemului de apă precum și realizarea unui sistem de canalizare. Pentru că Nova Apaserv, operatorul județean aflat în subordinea CJ-ului, nu a acceptat preluarea și gestionarea sistemului existent, autoritățile locale au demarat discuții cu operatorii de apă din alte județe și spun că până în primăvară va preda sistemul existent.

„Am vrut ca acest sistem de apă să-l dau unui operator, către Nova Apaserv. Sunt foarte multe pretenții… Am vorbit cu cei de la Suceava, de la Iași și cu operatori privați. Sunt în discuții cu ei și sper ca până în martie să perfectăm tot ce înseamnă acest parteneriat și să putem preda sistemul. Dacă specialiștii au spus că acele puțuri de adâncime fac față iar apa este de calitate, de ce să mă duc la Nova Apaserv? Avem aprobat pe programul Anghel Saligny extinderea sistemului de apă din Ionășeni și sistemul de canalizare. Proiectantul mai are foarte puțin și în cel mai scurt timp vom avea proiectul tehnic. Sistemul de apă va fi extins pe aproximativ trei kilometri, în partea de jos a satului Ionășeni, iar sistemul de canalizare va fi realizat în Ionășeni și Vf. Câmpului”, a spus Maria Huțu.

În plus, Primăria comunei Vf. Câmpului mai are un proiect care vizează alimentarea cu apă în celelalte sate. Proiectul a fost depus la Compania Națională de Investiții și se așteaptă aprobarea finanțării.

“Este pe lista de investiții extinderea sistemului de apă și canalizare în satele Maghera, Pustoaia, Lunca și Dobrinăuți-Hapăi. Sperăm că vom semna cât mai repede contractul de finanțare. Dacă CNI ne va aproba finanțarea, toată comuna Vf. Câmpului va avea apă și canalizare”, a adăugat Maria Huțu care încă speră că va fi finalizată și acea acumulare de la Vf. Câmpului care ar asigura apa pentru o parte a județului Botoșani.