Botosani | O grupare de proxeneti, din care faceau parte si 2 minori a fost destructurata de procurorii DIICOT

mascati

Procurorii DIICOT Botoșani împreună cu polițiști din cadrul SCCO Botoșani și BCCO Suceava au efectuat 7 percheziții domiciliare, în municipiul Dorohoi, într-o cauză vizând comiterea infracțiunii de trafic de minori.

În fapt, s-a reținut că, în perioada 2022 – februarie 2023, șase suspecți, dintre care doi minori, au recrutat trei persoane vătămate, minore, instituționalizate, cu scopul de a le exploata prin obligarea la practicarea prostituției pe raza municipiului Dorohoi și a unor comune învecinate. În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 16 telefoane mobile, 7 cartele SIM, o tabletă, 2 laptopuri și un card microSD.

Procurorii DIICOT Botoșani au dispus reținerea a 4 inculpați și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de 2 inculpați.

În cursul zilei de astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de trei dintre inculpații reținuți în cauză. Cu privire la cel de-al patrulea inculpat reținut, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu minori si folosirea serviciilor unei persoane exploatate.