Botoșani | O femeie de afaceri din județ s-a stins din cauza COVID-19

Covid19 demonstrează încă o dată că boala nu ţine cont de statutul social, vârstă sau sex. O femeie de afaceri din judeţ s-a stins din viaţă după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2.

Este vorba despre Ştefaniea Şfabu, cofondator şi acţionar la una dintre cele mai de succes firme de produse lactate din judeţ. În vârstă de 56 de ani, femeia a contractat virusul în prima parte a acestei luni. Aceasta a început să se simtă tot mai rău, iar pe 13 noiembrie s-a prezentat la spital. Prezentasimptome specifice Covid19 şi a fost testată pozitiv şi ulterior internată.

Din păcate, starea de sănătate a femeii de afaceri a continuat să se înrăutăţească, tratamentele la care a fost supusă nereuşind să îi stabilizeze organismul şi să îl ajute să lupte împotriva bolii. Din acest motiv, la începutul săptămânii trecute aceasta a fost transferată pe Secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean, în stare critică. Din păcate, femeia a fost intubată la mijlocul săptămânii, iar sâmbătă organismul a cedat din cauza afectării organelor şi plămânilor. Medicii au încercat resuscitarea acesteia, însă fără rezultat şi au fost nevoiţi să constate decesul.