Botoșani | O femeie a fost spulberată pe trecerea de pietoni

O femeie din municipiul Botoşani a fost trimisă în stare critică la Iaşi, după ce a fost victima unui grav accident rutier, luni noapte.

În vârstă de 53 de ani, femeia a fost lovită în plin pe trecerea de pietoni din apropiere de Spitalul de Recuperare. Un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani a accidentat femeia care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Maşina se îndrepta dinspre Cătămărăşti spre centrul oraşului, iar femeia a încercat să traverseze strada dinspre trotuar spre scuarul dintre cele două sensuri. Impactul a fost unul extrem de violent, victima lovindu-se cu capul de parbrizul maşinii, după care a fost proiectată pe asfalt. În scurt timp, la faţa locului a sosit un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care a transportat-o pe femeie la Urgenţe.

Din cauza stării grave în care era şi a leziunilor de la nivelul capului, medicii au decis dirijarea ei imediată la Iaşi.

„Pacienta a fost diagnosticată cu politraumatism prin accident rutier. Prezenta hemoragie subarahnoidiană, hemoragie de trunchi cerebral, pneumotorax stâng, fracturi la nivelul feţei, coloanei cervicale, precum şi costale. A fost stabilizată în serviciul UPU şi ulterior dirijată către Spitalul de Neurochirurgie Iaşi”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

La locul accidentului au sosit şi mai multe echipaje de poliţie, care au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului rutier. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea fiind zero.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!