Botoșani| O familie care trebuie să își înmormânteze bunica nu o poate ridica de la spital fiindcă nu lucrează nimeni la morgă

1-o-familie-care-trebuie-sa-isi-inmormanteze-duminica-bunica-nu-o-poate-ridica-de-la-spital-fiindca-nu-este-nimeni-la-morga

O femeie de 80 de ani, din Botoșani, a decedat vineri dimineață, 12 noimebrie, iar rudele au fost înștiințate că, dată fiind boala care i-a curmat viața și starea de alertă în care se află România, trebuie să o înmormânteze cât mai repede.

Așa că au programat înhumarea pentru duminică, iar sâmbătă dimineață s-au prezentat la morga de la „Mavromati” pentru a ridica decedata.

Numai că la 8:00 au găsit închis. Au așteptat 24 de ore de la consemnarea oficială a morții, adică până la 11:00, doar că nici atunci la serviciul menționat de la „Mavromati” nu s-a prezentat cineva.

„Noi ieri am sunat la registratura Spitalului Județean și ni s-a spus că sâmbăta la morgă este program de la 8.00 la 14:00. Noi am pregătit tot, mâine este programată înmormântarea, dar nu putem să o scoatem”, a relatat una dintre rude.

Și nici nu există vreo șansă ca decedata să poată fi preluată de rude la acest sfârșit de săptămână.

„Unul dintre medici este pozitiv și este în izolare și mi s-a comunicat că sâmbăta și duminica este liber, mi s-a spus că programul este afișat acolo. Doar când familia face o solicitare scrisă la conducerea spitalului și conducerea notifică, atunci vine și eliberează și sâmbăta, respectiv duminica. Dar mi s-a spus că acum nu este nici o solicitare depusă la conducerea spitalului și atunci nu este nici astăzi și nici mâine. Din păcate, abia luni dimineață se poate elibera persoana decedată”, a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt Spitalul Județean Botoșani.

Toate acestea se întâmplă după ce chiar Doina Caba, managerul Spitalului Județean, anunțase luna trecută, după creșterea abruptă a deceselor, că la morgă se lucrează și sâmbăta dacă au trecut 24 de ore de la constatarea morții.

Neoficial, angajații de la morga Spitalului Județean ar refuza să mai vină în weekend la servciu pentru că nu li s-ar fi plătit orele suplimentare.