Botosani | O biserica ctitorita de Patriarh a fost resfintita de Mitropolitul Moldovei

victoria-sfintire-biserica11

Biserica “Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Victoria, comuna Stăuceni, a fost resfințită în această dimineață. Sute de credincioși din comună și din localitățile învecinare au venit să asiste la slujba oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți.

Credincioșii s-au adunat în curtea bisericii ctitorite de Patriarhul Teoctist, încă de la ora 7.00 iar reprezentanții primăriei făceau ultimele pregătiri pentru ca totul să fie perfect. Mai ales că evenimentul avea o dublă semnificație. Se împlinesc 100 de ani de la înființarea satului Victoria și 30 de ani de la sfițirea Bisericii “Nașterea Maicii Domnului”. ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a ajuns în jurul orei 8.30 și a început slujba de resfințire a bisericii.

În 1984, în plin regim comunist, Teoctist Arăpașu mitropolitul Moldovei și Sucevei (originar din Tocileni comuna Stăuceni) a decis să înceapă construirea unei biserici de zid cu hramul “Nașterea Maicii Domnului”. Biserica a fost finalizată în 1991 și sfințită la data de 8 septembrie, de un mare sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în frunte cu patriarhul Teoctist și cu mitropolitul Daniel Ciobotea al Moldovei și Bucovinei.

La data de 7 februarie 2009, în fața bisericii a fost dezvelit un bust al patriarhului Teoctist, bust realizat de sculptorul botoșănean Marcel Mănăstireanu.

Sursa: btonline.ro