Botoșani | Muzeul Județean va fi reabilitat de o firmă din Iași înființată în 2020 și care a făcut 3,2 milioane lei profit cu 0 angajați

Muzeul Județean Botoșani a intrat oficial în reabilitare. În această dimineață a fost predat amplasamentul către SC Smeogal Construct SRL Iași, cea care a câștigat licitația organizată de CNI, în asociere cu alte firme.

Potrivit site-ului Termene.ro, SC Smeogal Construct SRL Iași este o firmă înființată în august 2020. Cu zero angajați, firma din Iași a avut anul trecut o cifră de afaceri de 3.237.759 lei și un profit de 3.199.908  lei.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare a Muzeului Județean Botoșani este de 36 de milioane de lei. Vor trebui consolidate fundația și pereții de piatră de la demisol, vor fi consolidați șpaleții cu bolți de la demisol, se vor efectua placări cu plase sudate pe traseul fisurilor/crăpăturilor cu tencuială armată și realizarea unor cămășuieli armate cu bare independente cu grosime de 15 centimetri, pe fața interioară a bolților de la demisol. Se va interveni și se vor reface tencuiala, finisajele, dar și elementele decorative. Printre lucrările prinse în proiect se regăsește și înălțarea mansardei Muzeului și amenajarea aici a spațiilor administrative. Astfel se va extinde spațiul expozițional de la 17 săli la 23 de săli de expunere. În plus se vor crea noi spații pentru ateliere creative și săli multimedia.

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani: „Doamnelor și domnilor constructori, vreau să înțelegeți foarte clar că acest obiectiv este de importanță majoră pentru noi, botoșănenii, și, ca beneficiari finali ai investiției derulate prin CNI, vă vom monitoriza activitatea permanent, pentru că vrem ca lucrarea la care v-ați angajat să fie una de referință, de înaltă calitate și finalizată la timp. Este un proiect generos, iar pentru dumneavoastră ca firmă aflată la început de drum poate reprezenta biletul de intrare în rândul constructorilor importanți din Moldova. De aceea este foarte important să tratați cu maximă seriozitate acest proiect. Ne punem toată încrederea în dumneavoastră și avem speranța că vom reuși împreună să-l ducem la bun sfârșit. Țin să vă subliniez că prin semnătura pe care ați pus-o pe contractul de lucrări, v-ați angajat în fața botoșănenilor, care reprezintă una dintre cele mai importante comunități culturale ale României, că veți termina lucrările de modernizare la timp, în termenii prevăzuți de graficele de lucrări, că veți face treabă de calitate, care să reziste peste ani și care să reprezinte o adevărată carte de vizită pentru firmele dumneavoastră”.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!