Botosani | Montagne Russe, grădină zoo, planetariu și zonă pentru ATV-uri la Cornișa: „Lumea așteaptă noutăți”

cornisa_parc

În următorii doi-trei ani, în Parcul de Agrement Cornișa vor apărea obiective noi. Primarul Cătălin Flutur spune că în funcție de solicitările clienților și de veniturile parcului, se vor realiza noi investiții.

Numărul mare de vizitatori din acest an i-a convins pe primarul Cătălin Flutur și pe cei care administrează Parcul de Agrement Cornișa că trebuie să acorde o atenție specială acestui complex.

„Botoșaniul a fost văduvit mulți ani de o zonă cu apă. Când am gândit proiectul și am cerut banii Uniunii Europene, ideea a fost să facem ceva ce nu mai este, să atragem mulți oameni în Botoșani. Lucru pe care l-am reușit. Ceea ce am făcut este unicat în țară. Este cel mai mare din țară. Am fost și le-am vizitat pe toate, private sau care aparțin de autorități. Satisfacem gradul de așteptare al botoșănenilor și suntem vizibili”, a spus Cătălin Flutur care consideră că o dată la doi ani trebuie realizate noi obiective pentru a face parcul atractiv.

„Terenul este foarte generos. Sunt 48 de hectare plus cele trei hectare pe care le-am primit de la MApN. Lumea așteaptă noutăți și va trebui să upgradăm acest parc în funcție de solicitările care sunt și de posibilitățile noastre. O mini grădină zoologică, un manej cu cai și ponei, un planetariu mobil sau fix, încă unul sau două bazine cu diverse tematici în completarea celor existente, un Montagne Russe, o roată din care să ai perspectiva orașului. O zonă pentru ATV-uri. Trebuie să oferi noutate. O dată la doi ani trebuie să vii cu ceva nou”, a mai spus primarul municipiului Botoșani.

O atenție mai mare va fi acordată și parcului dentrologic, urmând a se realiza mai multe proiecte.

„Vom lucra cât mai mult la parcul dentrologic și să facem un adevărat plămân verde. Un proiect frumos care va demara în noiembrie este împădurirea unei zone iar la final va fi harta României Mari. Multe lucruri vom putea face și nu vom avea nevoie de bani din bugetul local. Banii vor veni din încasările de la Cornișa”, spune Cătălin Flutur.