Botosani | Masina unui polițist a fost incendiata de un șofer prins băut de acesta

FB_IMG_1607255205896

Mașina unui polițist incendiată. Acestea sunt consecințele pe care le suportă polițiștii care își fac treaba, anunta Sindicatul Europol.

Este realitatea dureroasă din județul Botosani, unde în data de 3 decembrie, un om al legii din cadrul Poliției Orașului Darabani a fost amenințat cu moartea pentru că a „îndrăznit” să-i întocmească un dosar penal unui bărbat pe care l-a prins conducând un autoturism sub influența alcoolului.

În următoarea seară, în timp ce se afla în locuință alături de familie, politistul a fost alarmat de strigătele vecinilor, iar când a ieșit și-a văzut autoturismul în flăcări.

Deși pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o mână criminală, iar o astfel de faptă nu poate fi încadrată altfel decât ca ultraj, conducerea IPJ Botoșani nu a dispus măsuri de protecție pentru polițist și familia acestuia, cercetările efectuându-se doar pentru banala infracțiune de distrugere față de autori necunoscuți.

„Vom interveni punctual pentru a ne asigura că polițistul va fi despăgubit pentru aceste daune și pentru schimbarea încadrării juridice a faptei, din „distrugere” în „ultraj”, în condițiile în care avem suficiente elemente de cauzalitate care să asocieze incendierea cu calitatea de polițist”, au anunțat cei de la Sindicatul Europol.