Botoșani | Mamă și fiică, intoxicate cu monoxid de carbon, salvate în ultima clipă

pompieri-smurd

O femeie de 32 de ani și fiica ei, de 7 ani, au fost salvate, în ultima clipă, dintr-o încăpere în care nu se mai putea respira din cauza monoxidului de carbon.

S-a întâmplat în această dimineață, în localitatea Viișoara Mică. Alarma a fost dată de un vecin, după ce femeia nu a mai răspuns nici la telefon, nici la ușă.


La fața locului au fost trimise două ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Viișoara și un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Darabani.


Până la sosirea pompierilor, mama femeii, sunată fiind, a venit cu o cheie, a descuiat ușa și a facilitat accesul cadrelor medicale în interior. Cele două erau conștiente, mama fiind căzută lângă ușă. După ce au primit îngrijiri medicale la fața locului, au fost transportate la spital pentru continuarea investigațiilor.


Cel mai probabil, cele două s-au intoxicat cu monoxid de carbon degajat în încăpere din cauza burlanului de evacuare a fumului neinstalat necorespunzător.