Botoșani | Majorări de până la 400% pentru impozitele pe clădirile degradate

Clădirile aflate într-o avansată stare de degradare, fie că sunt monumente istorice, fie că sunt construcţii obişnuite, vor fi supuse unei impozitări majorate cu până la 400%.

Potrivit acestuia, măsura va fi aplicată inclusiv fabricilor din Zona industrială, ai căror proprietari nu au luat măsuri pentru întreţinerea clădirilor.

„Este obligaţia noastră să ne ocupăm de patrimoniul municipiului, indiferent că este proprietatea celor privaţi sau în proprietatea statului. În acest sens, avem şi clădiri monumente istorice care sunt degradate, dar şi alte tipuri de clădiri care afectează urbanistic Botoşaniul şi atunci cel mai eficient mijloc să facem ca Botoşaniul să arate într-un mod corespunzător este o măsură coercitivă”, a afirmat primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei..

Conform unei hotărâri adoptate recent în Consiliul Local, starea de degradare a imobilelor va fi constatată de o comisie formată din angajaţi ai Primăriei Botoşani, atât de la Poliţia Locală, cât şi de la Serviciul de urbanism. Majorările de impozite vor fi, ulterior, aprobate în Consiliul Local.

Municipalitatea are în vedere, de asemenea, supraimpozitarea terenurilor neîntreţinute.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!