Botosani | Lucrarile pe drumul strategic avanseaza in ritm accelerat. Un prim lot va fi finalizat cu un an mai devreme

Lucrările la Lotul 1 din Drumul Strategic se apropie de final. Constructorul toarnă în aceste zile stratul de uzură pe cei de 30 de kilometri, urmând ca în această vară să notifice Consiliul Județean pentru recepție. S-au finalizat lucrările de asfaltare pe sectorul Răuseni – Călărași, iar de astăzi se lucrează pe sectorul Răuseni – Rediu – Șipote.

În cel mai scurt timp va fi abordat și sectorul Dângeni – Brăteni (Dobârceni) – Mihălășeni. Pe acest lot, lucrările se vor finaliza cu aproape un an mai devreme decât termenul prevăzut în contract.

Și celelalte două loturi ale Drumului Strategic avansează într-un ritm rapid. Pe Lotul 3, Blândești – Todireni, gradul de execuție este de 75%, iar pe Lotul 2, Răuseni – Dângeni, a depășit 40%.

Constructorul de pe Lotul 3 a anunțat că va începe să toarne stratul de uzură pe un prin sector de 13 kilometri, urmând ca, cel mai târziu, în toamnă să finalizeze lucrările pe întregul lot.

„De asemenea, pe Lotul 2, constructorul așterne acum primul strat de asfalt, lucrările ajungând la Todireni. Acesta a promis că până în toamnă va finaliza turnarea primului strat pe întregul lot de 51 de kilometri. În paralel, va începe lucrările la rigole, șanțuri, trotuare și accese pe proprietăți”, a anuntat Doina Fedorovici, presedintele CJ Botosani.

Valoarea proiectului Drumului Strategic va depăși 110 milioane euro, din care aproximativ 30% din sumă va fi asigurată de Consiliul Județean Botoșani.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!