Botoșani | Locuințe pentru specialiștii în sănătate

247433613_4211409078981243_6892471565190925647_n

Consiliul Județean Botoșani a demarat un proiect în cadrul căruia specialiștii în sănătate au primit apartamente construite în programul ANL.

Astăzi, Doina Fedeorovici, președintele CJ Botoșani, a înmânat cheile noilor chiriași.

„Am promis că vom face tot ceea ce ne stă legal în puteri pentru a rezolva o parte din problemele cadrelor medicale, pentru a face atractiv sistemul sanitar botoșănean pentru tinerii specialiști, și iată, că astăzi, se materializează unul dintre demersurile făcute de către Consiliul Județean. Primii specialiști în sănătate au primit cheile de la locuințele ANL ridicate în blocul din strada Ștefan cel Mare.”, a declarat Doina Federovici.

Procesul de repartizare continuă, în proxima ședință de plen consilierii județeni urmând să aprobe repartizarea a încă două dosare, după care, potrivit legii, va trebui să se calculeze chiria. De asemenea, tinerii specialiști în sănătate pot depune în continuare dosarele pentru obținerea unei locuințe ANL.

„Intenția noastră este să creăm cele mai bune condiții pentru tinerii specialiști, astfel încât ei să poată lucra în liniște pentru sănptatea botoșănenilor. Avem nevoie de tineri valoroși la Botoșani și de aceea niciun efort nu este prea mare”, a mai spus Doina Federovici.

Blocul de locuințe pentru specialiști, care urmează acum etapele procesului de recepție, are 20 de apartamente, dintre care 15 cu două camere și cinci cu o cameră. De aceste locuințe pot beneficia medicii rezidenți și medicii specialiști chiar dacă au împlinit deja vârsta de 35 de ani.