Botoșani | Intervenție dramatică la Prăjeni

SMURD

S-au rupt norii aseara in judetul Botosani. Raul Miletin a iesit din matca iar apele involburate s-au revarsat pe camp. Un tractorist de 25 ani a fost surprins de un torent si s-a rasturnat cu tot cu utilaj. Cei de la ISU au intervenit si s-au luptat minute bune cu apa pentru a-l salva pe barbat.

A fost cod portocaliu de precipitatii in mai multe sate din judetul Botosani. A plouat semnificativ iar apele au maturat tot in cale. La limita cu judetul Iasi, intre Prajeni si Plugari, un tanar de 25 ani a fost salvat in ultimul moment.

Barbatul s-a ales cu o fractura la mana si o sperietura groaznica. Prajeniul a fost aseara un sat izolat. Intre localitatile Campeni si Prajeni drumul a fost inundat pe o portiune de 200 metri. Probleme mari au fost si in localitatea Stroiesti din comuna Lunca unde 35 curti si 18 case au fost inundate. 4 adulti si un copil au fost evacuate din calea apelor.

A fost noapte alba aseara in comuna Todireni. A fost emis codul rosu de inundatii iar 49 persoane au fost evacuate ca urmare a cresterii raului Sitna. Mai multe familii si-au petrecut noaptea in caminul cultural din localitate.