Botoșani | În stare gravă la spital după ce a fost înjunghiat în piept de prietenul de pahar

înjunghiat Botoșani

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din comuna Călăraşi, județul Botoșani, a fost transportat în stare gravă la Urgenţe, după ce a fost înjunghiat în piept de prietenul de pahar, care îi este şi rudă.

Incidentul a avut loc ieri, 10 iunie, după ce victima, împreună cu agresorul, care are 63 de ani, se întorceau de la cimitir. Aflaţi amândoi sub influenţa băuturilor alcoolice, cei doi bărbaţi, care sunt vecini şi rude, au început să se ia la ceartă. Acuzele şi injuriile s-au transformat în ameninţări, iar bărbatul mai în vârstă, care avea asupra lui un cuțit, și-a înjunghiat prietenul în piept.

Victima a căzut în stradă, plină de sânge, iar oamenii care ieşeau de la cimitir i-au sărit în ajutor şi au apelat serviciul 112. La faţa locului a ajuns o ambulanţă cu medic a SMURD, victima fiind preluată imediat şi transportată la spital. 

Liviu Stan, coordonator în cadrul dispeceratului unic SJA-ISU: „Apelul a fost pentru o plagă înjunghiată, în regiunea pieptului. A fost dirijat un echipaj cu medic, care a stabilizat victima. Pacientul urmează să fie supus mai multor investigaţii, pentru a se stabili dacă lama a atins un organ vital”.

La spital, bărbatul a fost dus direct în sala de operaţii. 

Medicul specialist în medicina de urgenţă Georgiana Lazăr, din cadrul UPU-SMURD: „Pacientul a fost preluat conştient, stabil hemodinamic şi respirator. Prezenta o plagă înjunghiată, fiind dus direct în sala de operaţii pentru o intervenţie de explorare chirurgicală a plăgii”.

Agresorul, în vârstă de 63 de ani, a fost identificat de poliţiştii ajunşi la faţa locului.

Agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani. „Bărbatul de 63 de ani, bănuit de comiterea faptei, se afla în custodia polițiștilor și va fi condus la sediul politiei în vederea continuării cercetărilor. În prezent se efectuează cercetări pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe. În funcţie de concluziile medico legale urmează să stabilim dacă se va schimba încadrarea juridică a faptei”.

Sursă foto: Monitorul de Botoșani