Botoșani | În loc să fie la ore, polițiștii i-au găsit în baruri, la păcănele să prindă speciala. Ce sancțiuni au primit acești elevi

WhatsApp-Image-2022-10-13-at-11.57.10

Ieri, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului de Ordine Publică și Biroului de Investigații Criminale au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și prevenirea absenteismului școlar.

În cadrul activităților au fost vizate două unități de învățământ, din municipiul Botoșani, precum și unitățile comerciale din zona adiacentă acestora, în vederea verificării acestora cu privire la respectarea cadrului legal referitor la comercializarea de băuturi alcoolice și țigări.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea regimului caselor de marcat, în valoare de peste 13.000 de lei și au fost confiscați peste 500 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat.

Totodată, în urma activităților desfășurate au fost identificați 26 de elevi care absentau de la cursuri, fiind întocmite, în acest sens, informări către unitățile de învățământ la care sunt înscriși și către Inspectoratul Școlar Județean, în vederea luării măsurilor de monitorizare a acestora.