Botoșani | Hoț de catalizatoare, reținut în urma perchezițiilor

poliția

Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, este suspectat că ar fi furat mai multe catalizatoare de la maşini. Astfel, polițiștii din cadrul BIC, cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Bacău, au pus în executare patru mandate de percheziție domicilară, în județul Bacău, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat.

Din cercetări, a reieșit faptul că, în noaptea de 6 spre 7 aprilie 2022, un bărbat, de 45 de ani, împreună cu alte două persoane, din județul Bacău, ar fi sustras patru catalizatoare de la autoturisme care erau parcate pe străzi din municipiul Botoșani și au încercat, de asemenea, în aceeași noapte, să sustragă un catalizator de la un autoturism, fără a reuși.

În urma perchezițiilor efectuate la locațiile vizate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care interesează cauza, respectiv catalizatoare, telefoane mobile, unelte pentru tăierea țevilor ș.a.

Totodată, bărbatul de 45 de ani a fost condus la sediul IPJ Botoșani, pentru continuarea cercetărilor, ulterior, față de acesta fiind luată măsura reținerii, pentru 24 de ore. Acesta a fost introdus în CRAP al IPJ Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.