Botoșani | Fost primar condamnat pentru fraudă, eliberat după doar 10 luni

duba-penitenciar

După nici zece luni de pușcărie, fostul primar al comunei Udești (județul Suceava), Săvel Botezatu, a părăsit Penitenciarul Botoșani în cursul zilei de marți, 5 ianuarie a.c. Asta pentru că o instanță de judecată a Tribunalului Botoșani a dispus eliberarea lui condiționată, scrie Monitorul de Botoșani.

„Din punct de vedere social, a participat cu eseuri elaborate la Activități sociale desfășurate pe bază de proiect de activitate „Aleg bucuria ca să trec pandemia” și „Ce știu eu să fac”, în cursul anului 2020. Este inclus în programul de pregătire pentru liberare – Prolib. Nu declară dificultăți de integrare socio-familială postliberare”, se menționează în raportul comisiei.

Dosarul penal fusese instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, iar multe dintre acuzațiile aduse vizau obţinerea unor subvenţii din fonduri europene, plăţi efectuate prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava şi despre care procurorii DNA spun că s-au realizat ilegal.