Botoșani | Fără apă și căldură pe perioada nedeterminată

foto_apa

Orasul Botosani a ramas fara apa rece. Conducta care alimentează două treimi din populaţia oraşului a fost avariată, iar lucrările de remediere vor începe mâine dimineaţă la ora 8:00. Locuitorii municipiului Botoşani sunt sfătuiţi să îşi facă rezerve de apă pentru următoarele zile pentru ca de maine dimineata incepe o interventie de amploare care nu se stie cat va dura.
Întreruperea furnizarii apei reci ar putea avea drept efect punerea în imposibilitate a operatorului local de termoficare de a furniza apa calda menajera.
Sistemul de alimentare cu apa calda va fi oprit odata cu scaderea presiunii în reţeaua de furnizare aparţinând Nova Apaserv şi va fi repornit imediat ce furnizarea apei reci se va relua în parametri tehnici normali. Aşadar, totul depinde de durata lucrarilor de reparaţii la conducta de apa rece.
Avaria nu este prima de acest fel şi afectează peste 120 de mii de locuitori din municipiul Botoşani. Conductele, vechi de peste 40 de ani, de când a fost pus în funcţiune sistemul în oraş, au început să cedeze din cauza uzurii.