Botosani | Drumuri comunale distruse dupa modernizarea unui drum national

drum-stauceni-1000x600

Se modernizează un drum național dar distrug drumurile comunale. Asta se întâmplă în comuna Stăuceni din județul Botoșani unde un drum finalizat anul trecut și care este în garanție, riscă să fie distrus de camioanele încărcate cu mult peste limita legală.  

Cozmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni, a cerut sprijinul Poliției Rutiere și Inspectoratului pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) și spune că intenționează să monteze o barieră ca să blocheze accesul camioanelor de peste 7,5 tone.

“O parte dintre locuitori au de suferit pentru că marea majoritate a șoferilor sunt indisciplinați, circulă cu o viteză neadecvată pentru tronsoanele de drum puse la dispoziție. Chiar dacă au limită de 30-40 km/oră, nu respectă nimeni această limită. Pe drumul Stăuceni-Tocileni-Victoria, sunt șoferi conștienți că este un drum comunal, este o limită de 7,5 tone dar ei intră cu bună știință și se afectează structura drumului. Devierea traficului nu afectează acel drum dar să se respectă limita de 7,5 tone. Am luat legătura cu Poliția Rutieră, cu ISCTR, i-am rugat să sprijine, mai ales că acest drum este în garanție. Cred că în cel mai scurt timp vom recurge la măsura barierei ca să împiedicăm mașinile de peste 7,5 tone să mai intre pe acest drum. Traficul peste 7,5 tone este deviat, sunt marcaje dar nu se respectă. Ăștia sunt șoferii din ziua de astăzi. Dacă încerci să porți o discuție cu ei, te tratează cu aroganță. Una e să intre o mașină de mare tonaj la două-trei zile și alta e să treacă patru-cinci pe oră”, a spus Cozmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni.