Botoșani | Doi tineri trimiși în judecată pentru trafic de droguri

cannabis

Doi tineri din Darabani au fost trimiși în judecată de procurorii Biroului teritorial Botoșani al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) sub acuzația de trafic de droguri. Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Botoșani, cei doi inculpați fiind în arest preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, tinerii riscă, potrivit legii, pedepse cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, cei doi vor beneficia de prezumția de nevinovăție, scrie monitorulbt.ro.

Cosmin George Curtean și Ionuț Alexandru Bulhac au fost ridicați de procurorii DIICOT pe 25 octombrie, după ce au înființat o cultură ilegală de cannabis. În luna martie, cei doi ar fi cumpărat de pe internet mai multe semințe de cannabis pe care le-au însămânțat. Ulterior, ei au îngrijit plantele rezultate până în luna octombrie, când au recoltat inflorescența, depozitând fragmentele vegetale în podul unui imobil, pentru ca acestea să se poată usca natural. Ulterior, ei au început să caute clienți în rândul cunoscuților, doar că informațiile au ajuns și la polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog Botoșani, care au început să-i fileze.

După ce au adunat suficiente probe împotriva acestora, anchetatorii au organizat cinci percheziții domiciliare, în urma cărora au găsit aproximativ un kilogram de cannabis, precum și diverse ustensile utilizate pentru mărunțit, dar și un cântar electronic. Acuzați de cultivare, producere și deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea vânzării, cei doi tineri au fost ridicați și aduși la audieri la sediul DIICOT Botoșani. În urma confruntării cu probele, ei au fost reținuți și ulterior arestați preventiv.
Sursa: Monitorul de Botoșani