Botoșani | Doi tineri au făcut o afacere care i-a adus la închisoare

diicot

Tribunalul din Botoșani a dispus arestarea preventivă a doi tineri din municipiul Botoșani, cercetați într-un dosar de trafic de droguri. Cei doi fuseseră reținuți de către polițiști, în urma unei acțiuni ample coordonate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Cei doi suspecți vor rămâne în arest până pe 4 noiembrie a.c., sub acuzația de cultivare, procurare, deţinere şi vânzare de droguri de risc, fără drept, respectiv de complicitate la vânzare de droguri de risc, fără drept.

Procurorii au stabilit că, în perioada aprilie 2019 – septembrie 2020, un tânăr, de 23 de ani, ar fi procurat și deținut în vederea vânzării cannabis, iar distribuția drogurilor de risc s-ar fi realizat atât personal, cât și prin intermediul altor persoane.

„În urma perchezițiilor, au fost ridicate substanțe vegetale susceptibile de a fi cannabis, 9 telefoane mobile, 8 cartele SIM, două sticluțe ce conțin ulei de cannabis (CBD), 820 de lei, 3 cântare electronice, 4 grindere, mai multe recipiente care prezentau urme de fragmente vegetale, un HDD și mai multe înscrisuri”, a arătat DIICOT.