Botosani | Deszăpezirea se poate face pentru doar o parte a județului

deszapezire

 Deszăpezirea din județul Botosani este asigurată doar pentru trei sferturi din drumurile județene, în timp ce licitația pentru drumurile naționale este încă în desfășurare.

Astfel, potrivit site-ului de achiziții publice, în acest moment, este asigurată deszăpezirea pentru trei loturi de drumuri județene: Zona 1 – Botoșani, Zona 3 – Săveni și Zona 4 – Trușești. Astfel, Construct Com, firmă controlată acum de Liviu Conțac, care a venit în asociere cu societatea bucureșteană Clean Prest Activ, controlată de Cornel Ciocan, naşul de cununie al cuplului Andra şi Cătălin Măruţă, și-a asigurat deszăpezirea pe Botoșani și Săveni. Valoarea estimată pentru Zona 1 este puțin mai mică decât cea de anul trecut și anume 2,5 milioane lei, în timp ce pentru Zona 3 – Săveni este cu un sfert de milion mai mare, 2,64 milioane lei. Cornell’s Floor va asigura deszăpezirea pe Zona 4 – Trușești. În acest caz, suma estimată a contractului e mai mare cu 50 de mii de lei. Valoarea la care s-au încheiat contractele nu este încă publică.

În cazul drumurilor naționale, licitația a fost reluată după ce prima a eșuat. Deși Transporturi Auto SA (TASA) depusese ofertă, în timpul evaluării aceasta a fost preluată de Liviu Conțac, care nu a mai depus la timp un certificat constatator. Astfel, pe 1 septembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost nevoită să scoată din nou acest lot la licitație.