Botosani | Depistat la volan, cu permis de conducere fals

permis fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, care a fost depistat conducând un autoturism, deşi avea permisul de conducere fals.

În data de 17 februarie, în jurul orei 15.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 47 de ani, care conducea un ansamblu de autovehicule format din microbuz şi remorcă, înmatriculate în R. Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, s-a constatat că permisul de conducere prezentat de către şofer nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind contrafăcut.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că deţinea doar permis categoria B, care nu îi permitea să conducă ansamblul de vehicule. În urma unei discuţii cu un conaţional într-o parcare, contra sumei de 50 de euro, acesta i-a procurat un permis pentru celelalte categorii.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.