Botoşani| Criză de oxigen pentru pacienţii COVID-19

ati terapie intensiva covid

foto: rohealthreview.

Criză acută de oxigen la Spitalul de Recuperare „Sf. Gheorghe” din Botoșani. Directorul unității, Gabriela Varzari, a anunțat că nu a reuşit reîncărcarea tuburilor de oxigen folosite pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Lipsa oxigenului de uz medical afectează la nivel național afectează tot mai multe spitale.

„Firma cu care avem contract pentru oxigen nu mai are oxigen. Noi am încercat şi în ţară, în judeţele din Moldova, să încărcăm tuburile noastre de oxigen. Este o penurie totală de oxigen în toată ţara şi mai ales aici la noi. Avem pacienţi care sunt pe două surse de oxigen, concentratoare şi tuburi de oxigen, care nu au cum să trăiască dacă nu au acest oxigen”, a declarat Gabriela Varzari.

Prefectul județului, Dan Nechifor a susţinut că, pe fondul problemelor sesizate de unităţile medicale din Botoşani, a fost emis unui ordin emis de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, potrivit căruia „producătorii de oxigen iau măsuri pentru prioritizarea livrărilor de oxigen lichid pentru spitale şi alte unităţi medicale”.

„Prin urmare, prioritate zero o au numai unităţile spitaliceşti, ambulanţa şi SMURD. Problema de oxigen am rezolvat-o şi săptămâna trecută, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu agentul economic furnizor de oxigen”, a transmis Dan Nechifor.