Botosani | Contrabandist impuscat in cap dupa ce a lovit cu masina un politist de frontiera

pistol

Un echipaj al Poliției Frontieră Românești, care acționa în comuna Santa Mare, a efectuat azi noapte semnal de oprire unui autoturism, iar conducatorul auto, un tânăr de 28 de ani, nu s-a conformat, acroșându-l usor pe polițistul care a efectuat semnalul.

În acel moment, acesta a folosit armamentul din dotare, trăgând 12 cartușe, atât în plan vertical cât și înspre autoturism, împrejurare în care un glonț a rănit conducătorul auto. La fața locului a fost solicitată o ambulanță care a preluat victima pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

În habitaclul autoturismului au fost identificate mai multe colete voluminoase ambalate cu folie neagră, care conțin țigarete. De asemenea, s-a stabilit faptul că autoturismul respectiv avea număr de înmatriculare fals.

În cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și contrabandă.