Botoşani | CNAIR, amendată ca nu a deszăpezit drumurile

trafic 222

Poliţiştii Serviciului Rutier Botoşani au dispus astazi sancţionarea contravenţională a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ca urmare a intervenţiei defectuoase pentru deszăpezirea a patru tronsoane de drumuri naţionale din judeţ.
Măsura a fost luată luată după ce, pe fondul precipitaţiilor abundente din cursul zilei de ieri, prefectul Dan Şlincu a acuzat, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, starea proastă a drumurilor, în special pe relaţiile Botoşani- Târgu Frumos şi Botoşani- Dorohoi.
Sancţiunile au fost dictate şi ca urmare a faptului că pe drumul naţional Botoşani-Târgu Frumos s-a produs un accident grav, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor şase. Pe fondul carosabilului acoperit cu zăpadă, şoferul unui autoturism Dacia a intrat pe contrasens impactând frontal un microbuz în care se aflau 23 de persoane. O persoană din autoturism a decedat, iar trei persoane din aceeaşi maşină şi două din microbuz au fost rănite.