Botoșani | Circa 90 de imigranți legitimați de polițiști, după controale în două societăți comerciale

Două societăți comerciale și un spațiu de cazare din municipiul Botoșani au fost verificate ieri de polițiștii de imigrări. Aproximativ 90 de străini au fost legitimați.

La data de 17 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Botoșani, în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani și ai Serviciului de Combatere  Criminalității Organizate  Botoșani au desfășurat, în municipiul Botoșani, o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale.

În acest context au fost verificate două societăți comerciale și un spațiu de cazare, fiind legitimați 87 de străini (35 de femei și 52 de bărbați), cu vârste cuprinse între 20 și 52 de ani. Dintre persoanele legitimate, 86 sunt din Sri Lanka și unul din Bangladesh.

Din verificări a reieșit că persoanele în cauză au intrat legal în România, în scop de angajare în muncă.

În cadrul activităților desfășurate nu au fost constatate nereguli.

Străinilor le-au fost aduse la cunoștință prevederile O.UG. nr. 195/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare, respectiv drepturile și obligațiile pe care le au pe teritoriul României, dar și riscurile și consecințele la care se expun  în cazul în care intenționează să părăsească ilegal teritoriul României.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *