Botoșani| Centrul Istoric scanat 3D și fotografiat cu drone pentru crearea unui tur virtual

1-centrul-istoric-scanat-3d-si-fotografiat-cu-drone-pentru-crearea-unui-tur-virtual-fotogalerie

Direcția Județeană pentru Cultură a semnat astăzi, 1 noimebrie, contractul de prestări servicii pentru scanarea Centrului Istoric al municipiului Botoșani.

Acesta este o etapă extrem de importantă în graficul de activități al proiectului „Back to Our Common Roots/ Întoarcere la rădăcinile noastre comune”.

„Începând de săptămâna viitoare, echipa prestatorului va fi la Botoșani pentru recunoașterea terenului și primele teste de scanare la duprafață prin geo-radar și în subteran, cu ajutorul unui scanner 3D. Va urma scanarea efectivă a întregului areal propus, aerofotogrametrierea cu drone, crearea modelului 3D și realizarea fotografiilor panoramice pentru turul virtual”, a declarat Raluca Bălășcău, manager de proiect.

Activitatea va continua apoi cu realizarea efectivă a aplicației și a hărții interactive, crearea turului virtual și, în final, elaborarea raportului științific.

Proiectul „Back to Our Common Roots/ Întoarcere la rădăcinile noastre comune” este implementat în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020.

Direcția Județeană de Cultură Botoșani este partener în cadrul proiectului, în timp ce UAT Municipiul Botoșani este lider de proiect, ceilalți parteneri fiind Departamentul de Dezvoltare Economică, Ecologie și Eficiență Energetică din cadrul Consiliului Municipal Ivano Frankivsk, respectiv Centrul de Dezvoltare Municipală și Regională Ivano Frankivsk- Centru de Resurse.

În cadrul proiectului, la Botoșani se vor realiza două obiective:

  • Crearea și dezvoltarea noului produs turistic transfrontalier – Muzeul Multimedia al Diversității Culturale Botoșani
  • Descoperirea orașului pierdut: scanare profesională subterană a centrului istoric Botoșani