Botoșani | Buletin românesc, cumpărat la Paris cu 150 de euro

buletin

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în cazul unei tinere din Republica Moldova, în portofelul căreia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă. În vârstă de 26 de ani, V.N. S-a prezentat luni, pe 14 decembrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru a ieşi din ţară, ea fiind pasager într-un autocar care circula pe ruta Praga-Chișinău.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și a persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, în portofelul ce aparținea lui V.N., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acesteia.

„Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, tânăra a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în urmă cu mai mult timp, la Paris, prin intermediul unui cetăţean, ale cărui date de identitate nu le cunoaște, contra sumei de 150 de euro, cu scopul de a obţine un salariu mai mare în Franţa”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.