Botoșani | Bombă de aviație de 50 kg, distrusă prin explozie controlată

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a desfăşurat astăzi, în poligonul militar Copălău, o nouă şedinţă de distrugere a muniţiilor rămase neexplodate, descoperite pe raza judeţului Botoşani.

Operaţiunea a fost executată de echipa pirotehnică a inspectoratului. Măsurile de siguranţă au fost asigurate de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani.

Personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică a distrus o bombă de aviație de 50 kg. Aceasta a fost descoperită pe raza comunei Șendriceni, pe timpul unor lucrări de decolmatare a pârâului Întors. Pentru distrugere a fost folosit un kilogram exploziv echivalent.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi și să anunţe ISU sau Poliţia prin numărul unic de urgență 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!