Botosani | Bolnavii de COVID nu mai au loc in spitale

corona-noi-1

În doar câteva zile numărul cazurilor de Covid19 a explodat la Botoşani. După ce timp de câteva luni numărul îmbolnăvirilor a fost unul redus, în acest weekend, în doar trei zile au fost înregistrate 177 de cazuri noi, adică mai mult decât totalul din lunile iulie sau august. Recordul absolut a fost atins ieri, când au fost raportate 87 de îmbolnăviri. Asta deşi, de regulă, la sfârşit de săptămână numărul total al cazurilor scade. Aceasta este cea mai mare cifră înregistrată la Botoşani de la debutul pandemiei.

Din punct de vedere al internării pacienţilor în spitale situaţia este cu adevărat critică. „Secţia de Boli Infecţioase, locurile destinate pacienţilor Covid din Spitalul Judeţean, dar şi Spitalul TBC sunt la capacitate maximă, la ora actuală. Luni (n.r., astăzi) vom avea o întâlnire cu directorii de spitale şi probabil Spitalul de Recuperare va redeveni spital de suport Covid, în prima fază”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Directorul DSP a făcut un apel către mediul de afaceri botoşănean, şi nu numai, pentru a se încerca strângerea de fonduri şi achiziţia în regim de urgenţă, a mai multor aparate de acest fel. „Ştim că mulţi afacerişti din judeţ au fost alături de sistemul sanitar în această perioadă şi ne vedem nevoiţi să apelăm din nou la bunăvoinţa lor şi a tuturor botoşănenilor”, a mai spus directorul DSP.