Botoșani | Bătaie între interlopi, oprită cu focuri de armă de polițiști

Politia

Doisprezece tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani, au provocat un scandal în municipiul Botoşani. Polițiștii au fost nevoiți să tragă focuri de armă pentru a aplana conflictul. Nouă persoane au fost reţinute, iar celelalte trei sunt anchetate sunt control judiciar.

Aceiași indivizi au fost implicați și în trecut în conflicte, pentru care s-au ales cu dosare penale pentru tulburarea ordinii publice, loviri și alte violențe.

Evenimentul a avut loc în noapte de marți spre miercuri, în apropierea Parcului Junior, iar celălalt la câțiva metri de sediul Inspectoratului de Poliție Județean.

Un tânăr de 24 de ani a sunat la 112 și a spus că se deplasează spre strada Marchian, fiind urmărit de o mașină. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că în zonă are loc un conflict între patru persoane.

Cei patru indivizi s-au lovit reciproc, pe fondul unei altercații mai vechi. Bărbatul de 24 de ani a provocat cu un cuțit leziuni celor trei persoane cu care intrase în conflict. Aceștia au fost duși la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea lor fiind stabilă. Ulterior, trei dintre aceştia, apelantul şi doi tineri de 31 şi 17 ani, ambii din oraşul Flămânzi, au fost conduşi la audieri, iar un tânăr, de 35 de ani, din comuna Cristeşti, a rămas internat în unitatea spitalicească.

În jurul orei 2.00, mai multe persoane din anturajul victimelor agresiunii au intrat în conflict cu alţi tineri, prieteni ai apelantului, pe bulevardul Mihai Eminescu, în apropiere de IPJ Botoșani. Două echipaje de poliţie aflate în zonă au intervenit pentru a-I despărţi pe scandalagii.

„Întrucât persoanele implicate nu s-au supus somaţiilor poliţiştilor, au fost efectuate patru focuri de avertisment, fără a rezulta victime sau pagube materiale. Ulterior, a fost stabiltă identitatea celor implicaţi, o parte dintre aceştia fiind conduşi la sediu pentru audieri, iar cele două autoturisme cu care se deplasau au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor”, a transmis IPJ Botoşani.

Cei doisprezece tineri sunt bănuiţi de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe. Nouă dintre ei au fost reţinuţi, iar trei sunt cercetaţi sub control judiciar.

Potrivit unor botoșăneni, conflictul dintre cei doisprezece tineri ar fi o strategie a unui grup de interlopi, care încearcă să livreze substanțe cu efect psihoactiv în cluburi, cafe-baruri și discoteci.

Astăzi, cei nouă tineri reţinuţi vor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.