Botosani | Bărbat reținut după ce polițiștii au tras șapte focuri de armă

politist-arma-pistol

Polițiștii postului de poliție Tudora au fost sesizați ieri, prin apel 112, cu privire la faptul că în stația de transport public, din localitate, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto amenință cu un spray iritant-lacrimogen și este posibil să se afle sub influența alcoolului.

Polițiștii care s-au deplasat la locul accidentului au constatat că un bărbat care se deplasa cu un ATV, pe drumul comunal din localitatea Tudora, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a lovit un microbuz de transport persoane, care era parcat în stație, rezultând doar pagube materiale.

Ulterior, conducătorul ATV-ului a devenit recalcitrant și ar fi pulverizat cu un spray iritant lacrimogen în aer, apoi a părăsit locul producerii evenimentului, fiind identificat de către polițiști în extravilanul localității, unde s-a reușit interceptarea sa.

Întrucât conducătorul auto nu s-a supus somațiilor polițiștilor de se opri, au fost executate 7 focuri cu armamentul din dotare, dintre care 3 în plan vertical și 4 înspre vehicul, fiind   nimerite anvelopele.

Conducătorul auto a fost imobilizat și condus la sediul poliției, unde i-a fost stabilită identitatea în persoana unui bărbat, de 42 de ani, din localitatea Tudora.

Acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și, deși emana halenă alcoolică, a refuzat testarea cu aparatul etilotest și  recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și refuz de prelevare de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.