Botoșani| Bărbat rănit în Ucraina, internat la Spitalul Județean din Mavromați

spitalul-judetean-mavromati-botosani-isi-mareste-echipa-22-de-posturi-au-fost-scoase-la-concurs-n9j

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Turkmenistan care studia la o universitate din Kiev a fost rănit într-un atac al rușilor. Acesta ar fi fost rănit prima dată, pe 27 februarie și internat într-un spital din Ucraina. Ulterior acesta a fugit din unitatea medicală, cu intenția de a ajunge în Turcia, însă pe drum, mașina în care se afla a fost atacată de soldații ruși.

Acesta a reușit să scape cu viață și a fost internat, cu plagă prin împușcare, sâmbătă dimineaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani, a declarat, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei.

„Bărbatul a venit din Ucraina, din zona Kiev, şi prezenta mai multe plăgi împuşcate în regiunea fesieră şi lombară, cu o fractură de şold stâng şi maleolă peronieră, adică gleznă (…) El este stabil, prezintă în continuare corpurile străine în zonele în care a fost împuşcat. A fost investigat în Unitatea de Primiri Urgenţe şi internat pe Secţia de chirurgie”, a afirmat Adăscăliţei.

Directorul DSP, care asigură şi gărzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, susţine că plăgile împuşcate ale bărbatului erau suprainfectate.