Botoșani | Au furat din mâncarea pacienților

Hospital food for patients

foto: Rawpixel

Angajații Spitalul Județean din Botoșani sunt cercetați disciplinar și anchetați de politiști după ce au furat din mancarea pacienților. Personalul de la bucătarie a fost surprins de managerul unității sanitare, în timp ce încerca să fure nu mai puțin de 8 kg de carne și 4 kg de legume. Mâncarea a fost ascunsă într-un coș de gunoi, unde nu mai erau și alte alimente alterate.

Conducerea celui mai mare spital din județ și-a reclamat doi dintre propriii angajați la poliție, după ce aceștia au fost surprinși încercând să sustragă din bucătăria unității o parte din alimentele destinate bolnavilor.

„Eu personal cu directoarea de la îngrijiri am facut un control la blocul alimentar pe 31 august. Am depistat un corp de deșeuri menajere într-un spațiu unde nu ar trebui să existe, ne-a creat suspiciunea să vedem ce este în coș. Am găsit 8 kg de carne, 2,5 kg mazare si 2 kg păstăi.”, a declarat Doina Caba, managerul general al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”.

Inițial, personalul din bucătărie a fost chestionat cu privire la acest incident, dar nimeni nu a răspuns. Totuși, angajații nu au luat în considerare faptul ca în bucătărie sunt mai multe camere de luat vederi.

„Angajații în principiu, când am vorbit eu cu ei, au spus ca nu știu despre ce este vorba. Nu cunosc. Aștept decizia de la comisia de disciplină, să văd dacă acolo au dat mai multe lucruri în scris.”, a adăugat Doina Caba.

A doua zi de la constatarea incidentului, a fost schimbat asistentul de dietetică și coordonatorul blocului alimentar. Cazul a ajuns în atenția poliției, reclamația fiind inițial pentru tentativă de furt. Pentru că alimentele erau luate pe gestiune în fiecare zi, încadrarea a fost diferită.